19:22 - Familjedag

Hej fina ni!

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag! Min har varit rätt bra om man bortser från det ”vanliga” tråkiga som fortfarande är kvar. Då syftar jag främst på ryggen och värken.
Idag var jag faktiskt till köpis (Valbo köpcentrum) en sväng med mamma och Anna. Jag har en ”familjedag” idag som jag brukar kalla det när jag är med familjen och inte har någon assistent. Men det har varit mysigt. Vi var inte där så länge eftersom jag inte kan sitta någon länge stund pga ryggen. Men det var ändå skönt att få lite ärenden gjorda samt att göra någonting och bli lite distraherad.

Jag hittade bl.a. lite nytt smink som jag köpte. En ny bas, för mitt var så gott som slut. Sen hittade vi lite saker inför kalaset när jag blir 25 år nästa vecka, medicin på apoteket och kattsand. Så det blev en salig blandning om man säger så.
Annars idag efter att vi kom hem så pratade jag en bra stund med Agnes i telefon. Det var så roligt, prata ikapp lite med henne och se hur det var med henne osv.
Sen vid middagen åt vi tillsamman med farmor och farfar. Det var mysigt! Alltid roligt när vi är lite fler som äter tillsammans och umgås. Det är en av alla positiva sakerna med att bo så nära varandra, att man bara kan bestämma spontant att man ska äta ihop utan att behöva planera det i flera dagar i förväg.

Hoppas ni också har haft en bra lördag! Sen måste jag bara visa er va fin himlen var efter att jag och Anna gick över till mig efter middagen och vi hade fikat ihop. Så himla fin solnedgång, och bilderna är utan några filter!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Ska det verkligen behöva vara så?

Idag har jag en dag då jag känner mig lite mindre alert eller vad man ska säga. Allt känns lite för mycket bara. Jag mår fortfarande inte bra, jag är trött, jag är less på att inte få må bra, jag är frustrerad på att inte veta vad det beror på, jag är arg för att sjukvården inte kan skicka remisser som dem ska utan man hela tiden måste ringa och dubbelkolla att dem kommit fram, samt tjata på ställen för att dem ska gör det dem ska (nu menar jag inte att det gäller alla mottagningar).

Nu låter det kanske lite förvirrande, men det jag syftar på är att jag blir så frustrerad när man måste ringa till mottagningar för att dubbelkolla att en remiss har kommit fram. För nu t.ex. har jag ringt till ett ställe två gånger för att höra om dem har fått en remiss från hälsocentralen, för själva grejen är att jag vill ställa upp mig på listan om att jag även kan ta emot återbudstider och komma med kort varsel. Men det går inte så länge dem inte ens har remissen. Så då går det inte.
Då har jag även pratat med läkaren på hälsocentralen förra veckan när hon ringde, och då frågade jag om hon har skickat iväg remissen, och det sa hon gjordes direkt efter mitt besök. Men mottagningen på sjukhuset har inte fått något.

Så då fick jag ju ringa till hälsocentralen en gång till idag för att kolla om dem kunde skicka/faxa remissen en gång till, eftersom dem inte hade fått den på sjukhuset. Så då skulle hon göra det på en gång, så nu hoppas jag den ska komma fram. Jag ringde mottagningen igen kl.13 idag direkt då telefontiden öppnade, men den var full på en gång. Så himla typiskt, men jag hoppas verkligen den kommit fram i alla fall.

Men allt det här gör mig så FRUSTRERAD (!!), speciellt nu när jag inte alls känner mig pigg och inte riktigt känner att jag har energi för att hålla på med det här. Det blir liksom för mycket, och sen att man ska behöva känna att man måste dubbelkolla sjukvården att dem verkligen skickar iväg remissen som det var i det här fallet. Eller att den kommer fram i alla fall.
Det har blivit att jag stundvis känner jag mig lite som en robot som bara ringer och pratar på automatik och gör det bara för att jag måste. Jag tycker jag ringer samtal var och varannan dag, men nu börjar det verkligen gå till bristningsgränsen. Speciellt när orken och energin inte riktigt finns där.

Gillar

Kommentarer

Vilken värme

Hejsan!
Jag måste bara säga, vilken värme det börjar bli. Helst otroligt att det varit såhär varmt jag vet inte hur länge utan att det kommit knappt nå regn. Det var igår som det mullra ytterst lite och kom några droppar, men inget mer. Det känns som att jag missar allt. Allt bara genom att må dåligt. Jag vill inte mer. Jag är trött på att vara hungrig utan att kunna äta tillräckligt så jag blir mätt. Trött på att må dåligt och inte orka göra någonting. Allt går bara som i en ond cirkel.
Imorse vaknade jag med en huvudvärk från jag vet inte vart, men efter jag fick i mig morgonmedicinen så har det lagt sig så det bara är lite kvar i alla fall.

Men den här värmen tar verkligen på krafterna. Jag brukar kunna ha rätt svalt inomhus, men nu är det precis som att värmen har trängt sig in här med. Det är sovrummet som jag fortfarande kan hålla skapligt kallt, så det är ändå skönt. Speciellt på natten, för annars hade jag blivit riktigt tokig. Känns som att det är bara jag som klagar över den här värmen.. Klart jag gillar sommaren, men när man mår dåligt så är den inte så roligt. Plus att man blir så frustrerad över att inte kunna göra allt roligt som alla andra kan och gör.

Vad ska ni hitta på idag? Själv är jag med Anna idag. En liten systerdag, så det är roligt. Vi ska nog försöka ta det rätt lugnt (som vanligt..). Vi kanske eventuellt ska försöka oss på och åka någonstans så jag får komma ut och se någonting annat än väggarna hemma. Men vi får se vad jag orkar.
Hoppas ni får en fin dag!

Gillar

Kommentarer

Efter sjukhuset igår & hur det varit idag

Hej igen!
Vad har ni för er idag? Jag kom hem för ett tag sen efter att jag hade varit hos kuratorn fram och tillbaka. Just nu är jag i alla fall med mamma hemma hos dem med Anna. Vi har ätit ihop. Pappa är inte hemma, så det blir en liten "mor och döttrar" kväll ikväll, plus att någon av dem också ska sova hos mig. Min assistent som skulle jobbat idag är sjuk och det var ingen som kunde hoppa in från ca femtiden och natten, så då löste vi det så att jag ska vara med dem. Men det ska blir mysigt det med.Min gårdag efter att jag kom hem efter besöket på Endokrin var inte alls rolig. Jag mådde nästan ännu sämre och har även gjort det idag. Det kändes precis som att det kröp i hela kroppen, jag kall svettades om vart annat och kände bara inte igen mig själv. Känslan påminde väldigt om när man får ångest och så, så som jag uppfattar det i alla fall när man får den där "krypa ur skinnet" och obehagskänslan som knappt går att beskriva. Men det är inte roligt, och sen kan det ibland nästan rent av kännas som att man ska få panik.
Men det var efter jag hade börjat med illamåendemedicinen som det började, så nu börjar jag tro att den har någon koppling till det här "nya" måendet. Jag ska i alla fall prova att inte ta den och se om det försvinner, i så fall vet jag ju i alla fall vad det beror på.
Så jag misstänker antingen att det hör ihop med den, eller att det bara kommer som ett resultat av att jag inte vet varför jag mår som jag gör. För det var ju lite det jag hade hoppats på igår med läkarbesöket, också blev det inte riktigt så. Jag tror hela jag var beredd på att äntligen få höra vad orsaken var, men när det inte blir så, ja då blir man besviken och frustrerad. För ovisshet, det är tame tusan inte roligt.. Heller ett svar oavsett om det är bra eller dåligt, men då vet man i alla fall och kan förhoppningsvis göra någonting. Så känner i alla fall jag.

Gillar

Kommentarer