Telefonsamtal med min reumatolog

I ett av mina tidigare inlägg skrev jag om att det känns lite som en nystart tillsammans med att det har varit väldigt jobbigt med bl.a. lederna och sjukdomen den senaste tiden. Att jag har behövt mycket kortisonsprutor pga inflammationer som hela tiden dyker upp. Så igår när min reumatolog ringde så pratade vi bl.a. först om bromsmedicinen, och han sa att han tyckte vi skulle byta sort. Så idag var första dagen med den "gammal-nya" medicinen, eller vad vi ska kalla det. Så nu har jag gått över från Olumiant till Xelijanz.

Annars igår var jag till sjukhuset till kl.13 då jag skulle vara hos kuratorn. Det gick bra. Sen efter det gick jag till reumatologen. Jag och min reumatolog kom överens om att jag skulle komma förbi dem på reuma efter besöket hos kuratorn.
Det pga att han också berättade i telefonen att han hade fått svar ifrån infektionsläkaren angående min svamp i munnen och halsen som jag fick nästan pga efter uppstarten av Olumiant. Jag fick ju även behandling för det, men eftersom det inte känns helt 100% bra efter behandlingen för det, så ville dem nu att jag skulle komma förbi så dem kunde ta ett prov i halsen.
Det är bättre, det är de men inte helt bra. Utan det går lite upp och ner. Så vi får se vad det visar.

Sen var det även något prov som infektionsläkaren tyckte att vi skulle ta, så det tog dem också plus ett urinprov. Men det var mer nu inför att jag precis ska börja med Xelijanz igen. För jag har börjat få lite småkänningar. Så vi vill bara vara på säkra sidan att jag inte har det nu när jag precis ska börja med Xelijanz. Men på stickan de tog visade det bra, så det var skönt. De gjorde att jag kunde börja med Xelijanz idag som planerat.
Men sen skulle de även skicka iväg det på odling med, för tidigare har det hänt att det har visat där även om det inte har visat på stickan. Så vi får väl se vad det också visar, även om det verkar se bra ut. Så jag hoppas det också gör det!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229